Exposició El Sud Treballa, en centres de secundària

Exposició 'El Sud Treball'

Dins dels materials que oferim per a treballar en centres de secundària i formació professional l’educació per al desenvolupament, i fomentar en l’alumnat la capacitat d’anàlisi crítica i transformadora enfront de la realitat tan desigual del món, es troba l’exposició El Sud Treballa.

L’exposició el Sud Treballa, està composta per 8 panells autosostenibles (disponibles en castellà, valencià i basc), que ajuden a conéixer els efectes de la globalització.

El model actual de desenvolupament no garanteix el compliment dels drets laborals per a la major part de la població mundial. Les condicions de treball i de vida dels treballadors i les treballadores de tot el món se segueixen deteriorant amb aquest model neoliberal. Descripció: Amb l’exposició El Sud Treballa podrem conéixer quins són els efectes que la globalització econòmica neoliberal produeix al món del treball a través de vuit panells que responen als interrogants següents: Què està passant avui al món? Creus que formes part de la globalització? Qui marca les regles del joc? Què és el treball digne? Què és el moviment sindical internacional? Què pots fer tu?

Oferim a més, una proposta didàctica que es desenvolupa en 4 sessions de treball a l’aula, són activitats senzilles, dissenyades sota la perspectiva de l’educació per al desenvolupament i que tenen com a eix central l’exposició El SUD TREBALLA, a partir d’aquest material, les sessions es completen amb vídeos relacionats amb la vulneració dels drets laborals per a les dones i el treball infantil, així com amb  fitxes de treball per analitzar i reflexionar sobre aquestes qüestions.

Durant el curs escolar 2013-2014 i dins del projecte Interactuem, cofinançat per l'Agència Espanyola de Cooperació per al Desenvolupament (AECID), 12 centres de secundària d'Euskadi, Catalunya i València han treballat l’exposició, les activitats i els materials relacionats amb aquesta i amb el concepte del treball al món. A partir de les fitxes de treball proposades per a reflexionar sobre el contingut d’aquesta, l’alumnat es qüestiona coses com: Què és la globalització? Quines són les seues conseqüències? Què és treball digne? Com podem contribuir a millorar la situació laboral dels homes i les dones al món?

Pots treballar l’exposició en pdf a l'aula, que trobaràs en la web o sol·licitar-la a la Fundació Pau i Solidaritat PV per a tenir els panells en el centre.