INTERACTUEM és la proposta d’educació per al desenvolupament de la Fundació Pau i Solidaritat del PV, per a centres d’educació infantil, primària, secundària, cicles formatius i formació de persones adultes. L’objectiu d’aquesta proposta és promoure dins de l’educació formal, la reflexió sobre el món desigual en què vivim i com emprendre accions que transformen aqueixes desigualtats.

Aquest programa engloba un seguit de recursos didàctics que permeten al professorat introduir en el currículum educatiu l’educació per al desenvolupament, per a promoure entre l’alumnat una ciutadania global solidària.

A partir dels materials i dels projectes elaborats per la Fundació Pau i Solidaritat PV, oferim un seguit de propostes didàctiques perquè el professorat puga treballar a l’aula conceptes com la desigualtat, la globalització, els drets laborals, el consum responsable... i fomentar així en l’alumnat la capacitat d’anàlisi crítica i transformadora enfront de la situació actual.

La web Interactuem és una de les eines principals d’aquesta proposta ja que:

  • Permet disposar via en línia de tots els recursos didàctics que oferim des de Pau i Solidaritat, tant a professorat com a alumnat i a qualsevol persona, estiga on estiga i siga d'on siga.
  • Dóna a conéixer i difon les activitats als centres que realitzem des de l'Àrea d'Educació (les propostes educatives en centres escolars).
  • Possibilita la participació i les aportacions en la web mitjançant, la introducció contínua i revisió del material sobre la base de les avaluacions realitzades a partir de la seua pràctica a les aules així com a partir de la revisió del Seminari d'Educació per al Desenvolupament de Pau i Solidaritat PV.

Antecedents: Aquest programa surt de l’èxit en anteriors campanyes -Mou-te en drets i Una altra infància en aquest món-, i de les necessitats expressades pel professorat participant en aquestes, ampliant el treball d’educació per al desenvolupament que en la Fundació realitzem des de 1999.

Recursos Humans: El personal docent que ha elaborat els materials d’infantil i de primària, de manera conjunta i desinteressada, és: Ana Barberà Pastor, Inma Cinos Quesada, Laura Ferre García, Asunción Giner Durán, Sonsoles Girón Giner, Inmaculada González Quintanilla, Juan José Iborra Eres, Eugeni Pere Lluch Rodrigo, Carmen Mendoza García, Francesc Moltó i Raquel Valero Martínez. Col·laboradors/es: Pilar Bonet, Kamel Abdelbaki Barreiro, Marlon Martínez Algaba. Els qui han realitzat els materials de secundària són: Flora Colaço, Eva Fernandez Martínez, Xelo García Bernabé, Albert Pitarch Navarro i Gerardo Tudurí.

Equip tècnic de la Fundació: Silvia Gómez Sellés, Oti Margarit Ortolà, Paqui Moreno Alarcón i Cati Sanz Aroca.

Traducció: Purín Morant (Oficina de Promoció i d'Ús del Valencià de CS CCOO PV).

Es permet lliurement copiar, distribuir públicament aquests materials sempre que es reconega qui és l’autor i no s'utilitze amb finalitats comercials.