Escola Nausica (Barcelona)

INTERACTUEM, projecte d'educació per al desenvolupament

Durant el curs escolar 2013-2014 la Fundació Pau i Solidaritat del PV juntament amb la Fundació Pau i Solidaritat de Catalunya i la Fundación Paz y Solidaridad d'Euskadi, ha dut a terme en centres d’infantil, primària, secundària i formació professional, el projecte Interactuem, educació per al desenvolupament, cofinançat per l'Agència Espanyola de Cooperació per al desenvolupament (AECID).

Aquesta proposta d’educació per al desenvolupament s’ha realitzat en un total de 21 centres educatius, arribant a més de 4.000 alumnes d’aquests tres territoris i a 210 docents.

Amb aquest projecte les tres fundacions, en col·laboració amb les federacions d'Ensenyament de CCOO de Catalunya, Euskadi i País Valencià, formem el professorat dotant-lo d’eines didàctiques que li permeten introduir en el currículum educatiu l’educació al desenvolupament per a promoure una ciutadania global solidària, i sensibilitzem l’alumnat perquè adquirisca una comprensió del món desigual en el qual vivim i afavorir així la seua actuació solidària.

A partir de formacions a docents, accions a l’aula, tallers, propostes educatives i materials hem portat el projecte Interactuem a 9 centres d’infantil i de primària (5 al País Valencià i 4 a Catalunya) i 12 de secundària i cicles formatius (5 a Euskadi, 1 a Catalunya i 6 al País Valencià).

Podeu trobar les eines, els recursos i les propostes didàctiques per a treballar l’educació per al desenvolupament a l’aula en la web www.interactuem.org; on també trobareu les experiències en centres de la realització d’activitats relacionades amb aquest projecte.

Volem agrair als centres participants, als docents i a les docents, a les federacions d'Ensenyament dels tres territoris participants i a l’AECID, la seua col·laboració i participació en aquest projecte.

En Pau i Solidaritat creiem que l’educació per al desenvolupament ens ajuda a formar persones responsables i actives per a construir una societat compromesa, responsable i participativa, i per açò seguirem treballant en centres educatius amb propostes que ens permeten acostar aquestes realitats a l’alumnat, i promoure accions transformadores. Si esteu interessats a portar la nostra proposta educativa al vostre centre podeu posar-vos en contacte amb nosaltres en;

edc-pauisolidaritat@pv.ccoo.es