INTERACTUEM A L'ESCOLA és la proposta d’educació per al desenvolupament de la Fundació Pau i Solidaritat del PV, per a centres d’educació infantil, primària, secundària, cicles formatius i formació de persones adultes. L’objectiu d’aquesta proposta és promoure dins de l’educació formal, la reflexió sobre el món desigual en què vivim i com emprendre accions que transformen aqueixes desigualtats.

Aquest programa engloba un seguit de recursos didàctics que permeten al professorat introduir en el currículum educatiu l’educació per al desenvolupament, per a promoure entre l’alumnat una ciutadania global solidària.

A partir dels materials i dels projectes elaborats per la Fundació Pau i Solidaritat  PV, oferim un seguit de propostes didàctiques perquè el professorat puga treballar a l’aula conceptes com la desigualtat, la globalització, els drets laborals, el consum responsable... i fomentar així en l’alumnat la capacitat d’anàlisi crítica i transformadora enfront de la situació actual.

La web Interactuem és una de les eines principals d’aquesta proposta ja que:

  • Permet disposar via en línia de tots els recursos didàctics que oferim des de Pau i Solidaritat, tant a professorat com a alumnat i a qualsevol persona, estiga on estiga i siga d'on siga.
  • Dóna a conéixer i difon les activitats als centres que realitzem des de l'Àrea d'Educació (les propostes educatives en centres escolars).
  • Possibilita la participació i les aportacions en la web mitjançant, la introducció contínua i revisió del material sobre la base de les avaluacions realitzades a partir de la seua pràctica a les aules així com a partir de la revisió del Seminari d'Educació per al Desenvolupament de Pau i Solidaritat PV.

Antecedents: Aquest programa surt de l’èxit en anteriors campanyes -Mou-te en drets i Una altra infància en aquest món-, i de les necessitats expressades pel professorat participant en aquestes. S’amplia el treball d’educació per al desenvolupament que en la Fundació realitzem des de 1999.

Recursos Humans: El personal docent que ha elaborat els materials d’infantil i de primària, de manera conjunta i desinteressada, és: Ana Barberà Pastor, Inma Cinos Quesada, Asunción Giner Durán, Sonsoles Girón Giner, Inmaculada González Quintanilla, Juan José Iborra Eres, Eugeni Pere Lluch Rodrigo, Carmen Mendoza García, Raquel Valero Martínez. Col·laboradors/es: Pilar Bonet, Kamel Abdelbaki Barreiro, Marlon Martínez Algaba. Els qui han realitzat els materials de secundària són: Flora Colaço, Eva Fernandez Martínez, Xelo García Bernabé, Albert Pitarch Navarro i Gerardo Tudurí.

Equip tècnic de la Fundació: Oti Margarit Ortolà, Paqui Moreno Alarcón i Cati Sanz Aroca.

Traducció: Purín Morant (Oficina de Promoció i d'Ús del Valencià de CS CCOO PV).

Es permet lliurement copiar, distribuir públicament aquests materials sempre que es reconega qui és l’autor i no s'utilitze amb finalitats comercials.