Proposta Didàctica per a Secundària
Alumnes d’un institut espanyol situat a València comencen a pensar quines coses dirien en una carta audiovisual als joves d’un institut que queda molt lluny, a un altre continent.
Però què passa quan tota aqueixa experiència dóna com a resultat una xicoteta pel·lícula que arriba a un institut agrari d’una comunitat camperola que està situada en unes muntanyes a més de tres hores de viatge de Cusco, a Perú?
Què opinen els joves d’ambdós països de la seua vida?
Com es veuen les situacions d'uns/es i d’altres?
Correspondències sorgeix d’una experiència d’intercanvi audiovisual desenvolupat per
Aquest projecte mostra joves de secundària de Torrent i d’Amparaes conversant i debatent sobre els seus desitjos, estudis, societat, futur, present, mitjans de comunicació, violència, poder, immigració, relació entre països, empobriment/ enriquiment, valors personals, valors socials...
Correspondències està compost per tres documentals de 45 minuts de durada cadascun:
Tot i que aquests documents estan adreçats a tot tipus de públic, hem elaborat un seguit d’activitats adreçades a joves estudiants de secundària: es tracta d’una eina didàctica per a utilitzar dins de les propostes educatives per a centres de secundària amb l’objectiu de reflexionar sobre les desigualtats i les injustícies del món en què vivim i generar actituds compromeses en la lluita per l’eradicació d’aquestes.
Aquest projecte es completa amb un seguit de material addicional, documents per a la reflexió sobre el projecte i l’experiència desenvolupades que ens poden ajudar a entendre tot el procés. -Activitats per a la reflexió després del visionat dels documentals. - Curt-documental (34 minuts): Diàleg. -Correspondències. Pedagogia cinematogràfica per a una reflexió antropològica. - El cinema en l’escola. - Reflexions després de l’experiència en IES - L'Institut per a una Alternativa Agrària. - Definició de Yachachiq. |